Otec : Drama o 3 jednáních - Jirásek, Alois, 1851-1930 (Divadlo, 1961)
Na skutečné události založené drama z české vesnice konce 19. století, příběh člověka přímo posedlého touhou po opětném nabytí někdejšího rodového statku a zaplativšího její naplnění cenou nejtvrdší: rozvratem své rodiny.