Něco z kůže - Gray, Alasdair (Edice anglo-amerických autorů, 1999)
Jakýsi román-neromán, spíše sbírka ppovídek volně zapadajících do logického rámce. Osud hlavní postavy - rezignované June, která je svedena dvěma svéráznými majitelkami obskurního obchodu s koženým oblečením - není nakonec až tak důležitý. Středem děje je spíš minulost postav, která vedla až k tomuto "nehoráznému" vyvrcholení příběhu. Vše je doprovázeno autorovým ironickým nadhledem. Gray bývá nazýván velkým fabulátorem a nezapře v sobě břitký skotský smysl pro humor.