Dopis pro krále - Dragt, Tonke (Knihy odvahy a dobrodružství, 2000)
Příběh z dávných dob, kdy ještě žili rytíři se odehrává v Zemi krále Dagonauta a v Zemi krále Ynauvena. Z jedné země do druhé cestuje na pouti plné nástrah a nebezpečí šestnáctiletý Tjuri, aby splnil slib, který dal umírajícímu neznámému. Holandská autorka obdržela r. 1976 Státní cenu za literaturu pro děti a mládež.