Čeští křižáci - Svátek, Josef, 1835-1897 (Agave, 1998)
Historický román z počátku 12. století, kdy se vydalo české vojsko pod vedením knížete Vladislava chránit křesťanství před islámem a osvobodit Ježíšův hrob.