Dva týdny s královnou - Gleitzman, Morris, 1953- (Albatros, 1999)
Dvanáctiletý australský kluk žárlí na svého mladšího bratříčka, ale když zjistí, že bratr je těžce nemocen, hledá mu pomoc dokonce až u královny.