Canterburské povídky - Chaucer, Geoffrey (Světová knihovna, 1970)
Výbor z vrcholného básnického díla anglické středověké literatury. Jeho autor zde podává barvitý i patetický obraz středověkého života, ve kterém se střídají šprýmy, pohádkové fantazie, milostné příběhy a zbožné legendy, tak, jak si je v hostinci "U kabátce" vypravují účastníci pouti z Londýna k hrobu sv. Tomáše Becketa v katedrále města Canterbury. Překladatel do tohoto vydání vedle některých změn zahrnul místy výtěžky práce na překladu muzikálovéverze Canterburských povídek.