Krvavě rudé růže - Lawrence, Margaret 1945- (Ikar, 2000)
Ovdovělá Hannah Trevorová, porodní bába a ošetřovatelka je velmi svérázná a nebojácná žena, kterou většina zbohatlých obyvatel městečka nemá ráda. Pod záminkou, že se jako osamělá žena bez majetku nedokáže postarat o své dítě, jí chce soud její dcerku odebrat. Navíc se v městečku stane zločin, jehož obětí se stává její bývalý manžel a jeho nová rodina. Hannah se stává okamžitě hlavní podezřelou. Musí vynaložit mnoho úsilí, důvtipu a odvahy aby odhalila příčinu zločinu a očistila své jméno. Dějem i osobami navazuje kniha volně na autorčin titul "Oheň a led". Mir.