Jalové myšlenky lenivého člověka : kniha pro sváteční zahálku - Jerome, Jerome K. 1859-1927 (Jan Mařík, 1999)
Duchaplné a humorné postřehy o životě, lidských slabostech i síle potěší milovníky "Tří mužů ve člunu" zejména příjemným duchem staré Anglie, který je zde zachován i v českém překladu, zjevně z první republiky. Záv.