Zvláštní vztah - Sisman, Robyn, 1949-2016 (Lukasík, 1998)
V Oxfordu se koncem 60. let setká anglická studentka s mladým Američanem na jednu nezapomenutelnou noc. Mladík zakrátko odjíždí domů a dívka porodí syna, kterého vychová v domnění, že její pozdější manžel je i jeho otcem. Náhodně nalezená fotografie zpochybní dospívajícímu synovi jeho původ a on se rozhodne zjistit pravdu přímo v New Yorku. Tvář na fotografii je totožná s tváří kandidáta na úřad amerického prezidenta. Chlapcovo dobrodružné putování za vlastní identitou končí po mnoha peripetiích zpátky v milující rodině, kterou tato výprava do minulosti ještě více sjednotila. Kulisou příběhu je Oxford koncem 60. a New York počátkem 90. let. Kb