Pán snu - Coulter, Catherine, 1942-
Bývalému otroku Clevemu se neustále vrací sen z dětství, ze kterého nakonec zjistí, že je vlastně dědic panství ve Skotsku. Proto se rozhodne spolu se svým přítelem norským velmožem vydat se na dalekou cestu k jezeru Loch Ness. Cleve má však ještě za úkol doprovodit princeznu Chessu za jejím ženichem normanským vévodou a ochránit jí před nadutým dánským princem. Chessa se však do Cleva zamiluje, rozhodne si ho vzít a doprovodit domů. Dobrodružný příběh plný intrik, válečníků, lásky i erotiky. Postavy a scény odpovídají však většinou více záměrům autorky a poptávce jejich čtenářů než dobovým reáliím. Fia.