Čaroděj ze Salemu. - Hohlbein, Wolfgang, 1953- (Knížky pod polštář, 1998)
Robertovi a jeho přátelům se konečně podaří získat záhadné knihy z vraku lodi. Ve městě se ale začínají dít podivné věci. Někteří lidé záhadně onemocní, další zcela zmizí. Robert v sobě objevuje tajemné, zázračné síly, s jejichž pomocí je schopen neštěstí zabránit. Boj s VELKÝMI STARCI však stále ještě nekončí. 11.9.1998