Malé neřesti - Parker, Robert B., 1932-2010 (Dobré detektivní příběhy, 1998)
Je pověřen advokátní firmou,aby odhalil skutečného vraha bílé dívky z bohaté rodiny. Za tento zločin byl již před rokem a půl odsouzen k doživotnímu vězení černoch, který byl v minulosti několikrát trestaný za sexuální delikty. Spenser obnovuje pátrání, snaží se získat veškeré dostupné informace o případu i objevit nové okolnosti, které by vedly k jeho objasnění a osvobození nevinného. Vyslýchá rodiče oběti, jejího přítele, spolužačky z univerzity, očité svědky i policisty. Vyšetřování se pro něj stává nebezpečným. Někdo se jej pokouší zastrašit a odradit od zjištění pravdy. Je vystaven fyzickému nátlaku a dokonce je postřelen profesionálním zabijákem. Je těžce raněn a teprve po roční rehabilitaci se vrací k normálnímu životu. Podaří se mu dovést případ k úspěšnému konci. Román se vyznačuje vtipnými dialogy a zaujme především vykreslením postavy odvážného a čestného detektiva, který vždy hájí spravedlnost. 5.10.1998 Pek.