Tvrdší než diamant - Smith, Wilbur A., 1933- (Klokan, 2000)
Dobrodružný román,navazující na román "Říše kamenného sokola", líčí diamantovou horečku ve 2.pol.19.stol. a zachycuje postupnou kolonizaci jižní Afriky.