Střetnutí - Applegate, Katherine, 1956- (Animorphs, 2000)
Sci-fi román pro mládež vypráví příběh pětice přátel, kteří se umí proměňovat v různá zvířata a kvůli záchraně lidstva jsou ochotni riskovat vlastní životy.