Paní Rochesterová - Bailey, Hilary, 1936- (X-Egem, 1998)
Pokračování slavného příběhu Jany Eyrové, která se představuje po deseti letech blaženého manželství, je matkou šestiletého syna, čeká ji nové mateřství a Edward se rozhodne obnovit vyhořelý zámek Thornfield. Jana se ocitá v ohrožení života a kruh tajemných událostí ji svírá víc a víc.