S.K.Ř.E.T - Nielsen, Nick (Fantom Print, 2000)
Co se stane, když lidstvo vyřeší problémy s přelidněním, nedostatkem potravin a vyčerpáním přírodních zdrojů zmenšením veškeré populace během staletí trvajícího spánku? Co se stane, když veškerá počítačová data po probuzení z takového spánku budou velmi zmatená? Co se stane, když počítačové myši získají inteligenci a budou s databázemi zlomyslně manipulovat? Jak z takové šlamastyky ven? Pomůže stroj času?