Cheops a Sluneční pyramida : cyklus Romány o pyramidách. - Rachet, Guy (Beta, 1997)
Cyklus Romány o pyramidách: 1. Cheops a Sluneční pyramida, 2. Cheopsův kamenný sen, 3. Chefrén a Didufri, 4. Chefrén a pyramida u Sfingy, 5. Mykerinos a božská pyramida