UFO jménem Amadeus - Brezina, Thomas, 1963- (Čtyři kamarádi v akci, 2001)
Tentokrát jsou to Velikonoce v Salcburku - městě skladatele Mozarta. Problém, který děti řeší, není ovšem hudební, ale meziplanetární. Může mít záhadné UFO velikost talíře? A jsou jeho obyvatelé liliputáni? Spolu s dětmi může pátrat i čtenář staršího školního věku.