Malé a velké nebe - Černík, Michal, 1943- (Albatros, 1981)
Kniha veršů, snažící se překlenout bílé místo mezi říkankami a poezií pro dospělé, rezonuje v motivech domova, rodné krajiny a přírody s citovým světem dětí na prahu dospívání.