Stručné dějiny anglické literatury - Barnard, Robert, 1936-2013 (Brána, 1997)
Autor se věnuje pouze spisovatelům tvořícím v Anglii a dává nejvíce prostoru literatuře l9. a 2O. stol. U starší literatury se věnuje jen nejvýznamnějším spisovatelům. Příručka byla napsána jako úvod pro studenty anglické literatury a autor doufá, že zaujme i běžného čtenáře. 9.2.98 MČ