Svět mezi válkou a mírem - Klein-Gousseff, Catherine; Belisová, Šárka, 1957- (Ilustrované dějiny světa, 1999)
Kniha zachycuje poválečné nadšení, rozvoj průmyslu v USA, hospodářskou krizi, nové umělecké směry ve Francii a v Německu. Dále zde najdeme kapitoly o průmyslovém rozvoji a kolektivizaci zemědělství v SSSR, o vzniku fašismu, o politických bojích v Číně, o 2.svět. válce na pevnině a v Tichomoří, o situaci v koncentračních táborech. Poválečný vývoj je charakterizován soupeřením Západu a Východu, osvobozeneckým bojem v Asii, problémy v nově vzniklém Izraeli a novými uměleckými směry. Větší důraz je kladen na problematiku Francie. Kniha je vhodná především pro ty, kteří si chtějí oživit základní události daného období. 2.4.99 Machackm