Válečnice : vzpomínky na dětství mezi duchy - Kingston, Maxine Hong, 1940- (Moderní světová próza (Mladá fronta), 1998)
Americká Číňanka líčí příběhy své rodiny v prostředí tradiční čínské vesnice a v americkém exilu.