Světelný kámen. - Jacq, Christian, 1947- (Klokan, 2001)
Nová románová série, v níž se střetávají a proplétají pestré osudy faraonů, dvořanů, sochařů, řemeslníků, vojáků i kněžek. 1. Mlčenlivý, 2. Bohyně ticha, 3.Ohnivý Paneb, 4.Místo pravdy