Černé ovce mezi Habsburky : vyvrženci a prostopášníci slavného panovnického rodu - Dickinger, Christian, 1970- (Brána, 2001)
Kniha rakouského historika se snaží demytologizovat a detabuizovat v Rakousku s nostalgií vzpomínaný rod Habsburků. Jedná se o osoby, které žily v 19. a 20. stol. Je doplněna poznámkovým aparátem.