Řeč těla : jak porozumět druhým z jejich gest, mimiky a postojů těla - Pease, Allan (Portál, 2001)
Autor vysvětluje základní gesta a postoje, které používáme při vystupování na veřejnosti a které nám umožňují nejen působit na druhé, ale také vypovídají o nás samotných, našich pocitech i obavách. Jak působit na veřejnosti co nejlépe, jak úspěšně využívat řeč těla ve svůj vlastní prospěch, jak nenápadně odhadnout a ovlivnit druhé lidi prostřednictvím pohybů a postojů - to vše přináší tato kniha, původně určená prodejcům a manažerům. Obecné výklady jsou doplněny různými triky a návody na zdokonalení nonverbálního chování. 26.9.2001 Sára