Ohnivá Bota a Sandál Větroplach - Wölfel, Ursula, 1922-2014 (Klíček, 2000)
Tim je smutný, je tlustý, a děti se mu proto posmívají. Ke svým sedmým narozeninám si moc přeje hračku, ale protože rodiče jsou chudí, tatínek - švec mu ušije botky a malý batůžek. Pro sebe si tatínek ušije sandály a velký batoh, aby o prázdninách mohli společně s Timem putovat po horách a vesničkách. A tak hned jak začnou prázdniny, vydává se Tim Ohnivá Bota a tatínek Sandál Větroplach na cestu. Na vandru poznávají nové kraje, lidi, tatínek lidem opravuje boty, aby měli kde přespat. A také vypráví Timovi různé příběhy, a tak Tim objeví tajemství, jak se hledá štěstí. A3 VM