Vdova z Windsoru - Plaidy, Jean, 1906-1993 (Baronet, 2002)
Po smrti svého manžela, price Alberta se královna uchyluje do ústraní a zažívá hluboký žal. Události kolem jejích devíti dětí ji však nekompromisně vrací do života. Princ z Walesu, následník trůnu působí potíže svým nevázaným životem a tak se záležitosti řeší sňatkem s půvabnou dánskou princeznou. Jeho životní dráhu však i nadále doprovázejí skandální aféry. Předmětem pomluv se stává i královnin vztah k oddanému skotskému sluhovi. Královna musí řešit politické konflikty provázející konec 19.století i časté rodinné nepříjemnosti. Přesto všechno je však doba jejího panování doprovázena úctou všeho obyvatelstva i rozsáhlé rodiny. Mir.