Velikonoce v české lidové kultuře - Frolcová, Věra, 1956- (Vyšehrad, 2001)
Autorka se touto tématikou zabývá řadu let. Na základě sebraného a prostudovaného materiálu vytvořila syntetickou tématickou práci, která popisuje velikonoční lidové zvyky od dob národního obrození až do současnosti - v Čechách, na Moravě a ve Slezsku (v řadě míst svého spisu se dotýká i lidové kultury německého osídlení naší země i velikonočních zvyků jinde v Evropě). Popisuje časový úsek od Květné neděle do velikonočního pondělí a u každého dne rozebírá zachované i zaniklé zvyky, obyčeje i pověry. Vše je doplněno ukázkami lidové poezie, velikonočních her, dále mnoha kresbami i reprodukcemi maleb na skle a kraslic. Doplněno obsáhlými poznámkami k textu i abecedním věcným rejstříkem. Pouchovv D2a