Velká kniha židovských anekdot - Světlík, Eduard, 1931- (Academia, 2001)
Chronologické řazení je kombinováno s přístupem tematickým, takže vzniklo sedm časově a obsahově příbuzných oddílů, které se vnitřně člení do stejnorodých tematických kapitol. Sborník je doplněný obsáhlým slovníkem pojmů, které jednak přibližují náboženské rituály, jejichž znalost je někdy nutná k pochopení anekdoty, jednak k vysvětlení některých výrazů z jazyka jidiš či hebrejštiny.