Bezděčí a Unerázka : Vlastivědná kronika 2 vesnic na Malé Hané - Vrbka, Josef (Krajské nakladatelství, 1957)
Vlastivědný příspěvek k poznání dvou malých moravských obcí od dob nejstarších po dnešek s pramenným použitím zápisů, záznamů, obecních kronik i vyprávění pamětníků.