Proti zákonu : román - Javořická, Vlasta, 1890-1979 (Lípa, 1993)
Román z maloměstského prostředí vypráví příběh dvou kamarádek s odlišnými představami o spokojeném životě, jejichž osudy se nakonec po mnoha peripetiích protínají v okamžiku rodinné tragédie.