Samotín - Fikar, Ladislav, 1920-1975 (Malá edice poezie, 1966)
Nové vydání autorovy zatím jediné básnické sbírky, "plné zamyšlení a tiché krásy", v níž "zazněla a zaleskla se nově a moderně ta nejduchovnější i ta materialistická tradice české poezie".