Pevnost bílých mravenců - Souček, Ludvík, 1926-1978 (Baronet, 2002)
Jednoho dne se probudil v nemocnici a jediné co si pamatoval byl sen o dunivém zvuku zvonu, jehož vibrace bouraly město jako domeček z karet a o obrovském bílém mravenci. Byl to či nebyl sen? (Pevnost bílých mravenců) Je druhá polovina 20. století. V lese na Vysočině se objeví neznámý mladý muž, je to desátník Francois Maret, narozený roku 1851, voják Komuny...(Ďáblův prsten) Vtipný příběh o cestách časem v nedaleké budoucnosti a jeho vlivu na minulost z hlediska známých událostí z minulého století např. výpadek proudu v New Yorku v listopadu 1965. (Kursk 7/2/43/1207) A1 martincp