Manekýn - Scott, Joanna, 1960- (Světová knihovna (Odeon), 2001)
Panství vybudoval věhlasný restaurátor vycpaných zvířat, který v dříve honosném domě zanechal po své smrti invalidní podivínskou manželku, cestováním posedlého syna a několik zaměstnanců. Všichni žijí v zaběhaném rytmu a neměnných vzájemných vztazích, závislí na zaměstnavatelce i na důvěrně známém prostředí. Stereotypní vztahy a klidné plynutí času však během let naruší několik tragických událostí, které zásadně změní život všech, nejvíce ale mladé dcery domácí hospodyně, která v domě vyrůstala od dětství. Vícevrstevná knížka je magickým psychologickým příběhem o dětství a dospívání a mezilidských vztazích v izolovaném společenství uprostřed přírody, daleko od vymožeností a lákadel civilizace počátku 20. století.