Tibet : tajemná země na střeše světa - Uhlig, Helmut, 1922-1997 (Ivo Železný, 2002)
Autor procestoval Tibet vícekrát a navšívil turisticky atraktivní lokality i oblasti pro cizince nepřístupné. Čtenářům plasticky přibližuje všechna tato místa a především pak tibetské kláštery a náboženství, filosofii a život tibetských lamů. Knihu doplňují fotografie, rejstřík a rozsáhlý seznam literatury. E2d2 Benyovsv