Rozumět dějinám : vývoj česko-německých vztahů na našem území v letech 1848-1948 - Beneš, Zdeněk, 1952- (Pro Ministerstvo kultury České republiky vydala Gallery, 2002)
Dílo českých historiků o česko-německých vztazích v českých dějinách s důrazem na epochu 1848-1948, zejména pak na 1. polovinu 20.století.