Co je bez chvění, není pevné : labyrintem světa s vírou a pochybností - Halík, Tomáš, 1948-
Vyprávění autora o sobě a době v níž žijeme, o společnosti, politice, současných proměnách duchovního života, o náboženství a víře se netýká jen věřících. Texty vznikly odrazem vlastních prožitků a zkušeností, které získal na cestách a které zanechaly stopy v jeho vnitřním životě a myšlení. Témata jsou různorodá a jsou ovlivněna i místem pobytu. Autor věnuje pozornost mimonáboženskému dialogu, rozlišení víry a náboženství, významu náboženských a politických hnutí, vztahu politiky a náboženství i složitostem náboženských dějin v českých zemích. Sděluje zkušenosti duchovního života, bilancuje smysl a hodnotu svého kněžství i poslání a hovoří o hranicích odpovědnosti.