Jak básníci neztrácejí naději : filmová povídka - Pecháček, Ladislav, 1940- (Knižní klub, 2004)
V závěrečné části cyklu o životních prohrách a úspěších Štěpána Šafránka se hrdina potýká s problémy složitých společensko-ekonomických vztahů počátku 21. století.