Rytířská píseň - Penman, Sharon Kay, 1945- (BB art, 2002)
Anglie se potácí na pokraji občanské války a rostoucí moc Llewelyna, prince z Walesu, se stává noční můrou anglického panovníka Jindřicha III., zvláště když se Llewelyn spojí s hrabětem z Leicesteru. Vrtkavý král příliš podléhá ziskuchtivým příbuzným a dostává se do konfliktů se svými vazaly, kteří se bouří a pokoušejí se omezit jeho vliv. Do války mužů v tomto příběhu ale nečekaně zasahuje žena, která se z lásky k manželovi dopustí osudné chyby a hledá pomoc proradného krále, čímž zkomplikuje život nejen sobě, ale hlavně svému manželovi. Kniha barvitě, s velkou dávkou fantazie popisuje dobu 13. století a v pestré mozaice životních osudů bohatých a chudých mísí fikci s historickými fakty.