České pověsti pro malé děti - Drijverová, Martina, 1951- (Sid & Nero, 2002)
Deset nejznámějších českých pověstí převyprávěla autorka pro malé čtenáře, tedy nejmladší školáky a snad i vyspělejší předškoláky.