Navždycky - Deveraux, Jude, 1947- (Baronet, 2003)
První stránky románu začínají prologem, který má příchuť hororu, a všechny děje v něm obsažené mají významný vliv na celý další příběh. Jednou z hlavních postav je mladá a zdánlivě průměrná dívka, která na inzerát získá místo osobní asistentky u mladého milionáře. Proč si vybral právě ji? Mezi mladými lidmi se vyvine více než profesní vztah, ale jejich lásce brání kruté tajemství minulosti. Společně skládají z jednotlivých indicií skutečný obraz událostí předcházejících jejich seznámení. A1 pok