Večerní písně : Výbor - Hálek, Vítězslav (Prstýnek, 1973)
Výbor čtyřiceti osmi básní z celkového počtu devadesáti čtyř básní sbírky, v níž autor oslavuje šťastnou lásku, jarní přírodu a vznešené poslání básníka. Básně pravidelných čtyřveršových strof, ve kterých básník mnohem vícenež ointimních citech a zážitcích zpívá o ideální představě lásky, zachycuje nálady probouzející se přírody a učí úctě k pěvci, který "v zlaté struny zahrát zná".