Plavby "sebevrahů" : Heyerdahl, Bisschop, Ingriš : Kon-Tiki, Tahiti Nui, Kantuta - Náplava, Miroslav, 1966- (Cestopisy (Jota), 2004)
Autor vycházel z materiálů rozsáhlého archivu, který po sobě Ingriš zanechal a ze vzpomínek jeho přátel. Tak vznikla kniha popisující neobyčejné Ingrišovy cesty, kterými chtěl ověřit názory proslulého cestovatele Thora Heyerdahla.