Germánská kniha mrtvých : výklad severského eposu Edda a esoterní nauka o třech světech, strom světa Iggdrasil a kladivo Tóra Hromovládného, síň padlých Valhalla a nesmrtelné valkýry - Kalweit, Holger, 1947- (Eminent, 2003)
Autor vychází z tzv. starší Eddy (též Písňové), která obsahuje mýtické a hrdinské zpěvy, jež pocházejí z pradávných germánských dob. Nejedná se o rozbor literární ani historický, ale především ezoterický - autor se snaží objasnit metafyziku a univerzálnost této mytologie zejména po stránce duchovní. Výklad je doprovázen mnoha citáty z Eddy (ve vynikajícím českém překladu) a dále doplněn mnoha fotografiemi zachovaných germánských, keltských, ale i antických památek, které dokládají tuto mytologii. Cílem knihy je ozřejmit autorovu teorii o mytologickém prazákladu evropského kontinentu.