Pevnost - Ryan, Charles, 1937- (Klokan, 2002)
Když Liza zachytila zprávu, v níž ji bratr Jerry (fotograf v Číně) žádá o pomoc, hned se za ním do Manily rozjela. Bohužel už pozdě, protože se po příjezdu už jen dověděla, že byl nalezen mrtev ve staré pevnosti Corregidoru. Jerry se ve svém vzkazu zmiňoval, že příčiny jeho problémů jsou právě tam, a tak se Liz do pevnosti vydá a objeví videokazetu. Než stihne zjistit její obsah, přepadnou ji teroristé a unikne jim jen díky pomoci mořského biologa Case a jeho kamaráda Williho. Zjistí, že kazeta ukrývá diskety s čínským programem a naváděcími instrukcemi pro satelit, jenž má být brzy vypuštěn. Teroristé chtějí získat tyto diskety proto, aby mohli změnit cíl satelitu a zasáhnout tak důležitý cíl. Hrdinové knihy přijdou se šokujícím zjištěním: celá tato akce má politické pozadí a nitky vedou až k politickým a vojenským špičkám USA, Sovětského svazu a Číny. Všem třem při útěku na ostrůvky mezi Filipínami a Austrálií hrozí nejedno nebezpečí... lizleroh