Moira. - Loevenbruck, Henri, 1972- (Albatros Plus, 2004)
Na začátku vyprávění je Alea třináctiletou osiřelou tulačkou, která zažila mnoho ústrků. Teď jí nabízí domov hospodský s manželkou, ale ona chce putovat do hlavního města, za přítelkyní která si má vzít krále. Vše se změní, když jednou objeví mrtvolu starce, dotkne se jí a vezme jí prsten. V té chvíli se začíná naplňovat proroctví, protože mrtvý jí předal Saiman - moc větší než mají druidi a Alea se tak stává Samildánachem - nejmocnějším z mocných. Kolem ní a její síly (kterou zatím neumí ještě ovládat), se rozpoutává boj mezi různými skupinami usilujícími o moc. Jsou zde druidi se svojí Radou, která chce zjistit jakou má Alea moc, a jestli se chystá proti nim bojovat. Pak jsou zde dva zapřísáhlí nepřátelé druidů - odrodilci. I ti ji stíhají. Jeden z nich, požírač lidských duší Sulthor, slouží pánu nejkrutějšímu Maolmordhovi a ten chce Aleinu okamžitou smrt. Ta však má své věrné přátele: druida Phelima, jeho ochránce-magistela Galiada, trpaslíka Mjollna a bardku Faith. Ti všichni s ní putují a chrání ji. Do hry vstupují také Tuathanové, vypuzení původní obyvatelé přicházející z tajemné země Stid. Syn jejich vůdce se Alele zjevuje ve snech, i když si myslí, že miluje mladého magistela Erwana. A pak jsou zde ještě sylvové, krásní a tajemní stromoví lidé, kteří pomohou Alee pochopit její poslání i to, že je Dcerou země, která musí naplnit tři proroctví. Souběžně s příběhem Alei sledujeme putování osamělé bílé vlčice Imaly, aby se závěrem ty dvě setkaly a nebyly už nikdy samy.