Nebezpečný - Falconer, Colin, 1953- (BB art, 2000)
Sean Ryan je australský fotograf, Hugh Webb britský válečný korespondent. Pohledy těchto dvou mužů na válku a jejich postoje k ní, reakce na tragedii lidí, jejich rozdílná povaha, jsou námětem románu. Sean si tragedie příliš nepřipouští k tělu, zajímají ho pouze kvalitní snímky, vzrušení, léty se z něho stává otrlý profesionál. Webba mučí morální pochyby, jaké jejich profese nastoluje. Aby se jich zbavil, funguje jako Ryanovo svědomí, napravuje, co on pokazil, včetně jeho soukromého života. Jejich třicet let trvající přátelství prožívá zatěžkávací zkoušky v pekle vietnamské války, středoamerických válečných bojů a naposled v ohni balkánské krize. Mir.