Praha : román - Phillips, Arthur, 1969- (BB art, 2004)
Několik mladých lidí z různých koutů USA se pokouší v Budapešti roku 1990 prožít něco zajímavého, nečekaného, inspirujícího. Lehce chátrající krása města na Dunaji je pohltí, aniž by zcela pochopili osudy lidí bývalého totalitního státu s jejich zbabělostí i vzdorující statečností. Najít své štěstí se tady nepodaří ani přemýšlivému novináři Johnovi; nakonec opouští Budapešť pro vidinu Prahy, kde je určitě "možné cokoli". Román jakoby napsaný jedním dechem, plný americké sebejistoty i chvilek beznaděje a naivity, osobitého humoru a slabosti pro Budapešť. Poněkud zavádějící název snad možno pochopit symbolicky: každý v sobě nosí svou "Prahu", cosi dokonalejšího, poetičtějšího a tajuplnějšího než to, čím právě žije.