Popel popelu - Hoag, Tami, 1959- (Knižní klub, 2004)
Pachatel své oběti před smrtí krutě mučí a nakonec jejich těla zapálí někde na veřejném místě. Případ, kdy obětí je dcera místního miliardáře, je odlišný, protože otec oběti zařídí, aby byl k vyšetřování povolán jeden z nejlepších specialistů FBI. V tomto případu se také poprvé vyskytl svědek, který by mohl popsat pachatele, ale dívka, jež byla za záhadných okolností svědkem vraždy, odmítá spolupracovat jak s policií, tak i s advokátkou z oddělení péče o oběti a svědky, která je k případu od samého počátku povolána, a nakonec záhadně zmizí. Vyčerpávající případ má mnoho překvapivých zvratů, někdy se zdá, že rozřešení je na dosah ruky, ale pachatel policii neustále uniká a je čím dál bezohlednější. Jeho totožnost je pro vyšetřovatele obrovským šokem a dopadení málem stojí život sympatickou advokátku a její mladistvou svědkyni.