Mona Lisa : historie nejslavnějšího obrazu na světě - Sassoon, Donald, 1946- (BB art, 2004)
Chronologický přehled informací a teorií osvětluje, jak i mistrovské dílo ke své celosvětové proslulosti potřebuje určité zázemí a společenskou podporu. Renomé a význam obrazu vyplývá ze složitého historického procesu a kniha uvádí okolnosti, v nichž sehrálo roli mnoho lidí, které dílo nezpochybnitelných kulturních a uměleckých kvalit (především výtvarným znázorněním úsměvu) proslavili.